Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOP7 természeti csoda

Wuhua Hai- Öt virág-tava, Kína

Jiuzhaigou természetvédelmi területén minden ősszel színek tengerét láthatjuk Szecsuan tartományban. A hegyekből érkező kőzetrészecskéknek és az algáknak köszönhetően a tavak már önmagukban is rendkívül színesek. Amikor még a növények is zöldellni kezdenek, és a maradék pigmentek is láthatóvá válnak, akkor a fák olyanok, mintha a tél keménységével küzdenének.

Ha Long-öböl, Vietnam

A legszokatlanabb látványok egyike fogad minket Észak-Vietnamban: közel 2000 szikla mered közvetlenül a tengerből a magasba, némelyikük akár több száz méternyire. Néhányuk kicsi és sziklás, a többi ngy, növények borítják. Az összes egy mészkőfennsíkon áll, amely lassan, de biztosan egyre mélyebbre süllyed a tengerbe, és már régen nem látható.

Mitre Peak, Új-Zéland

A Mitrea Peak egyenlő szárú háromszögként mered a magasba az ég felé, és tükröződik vissza a Milford Sound mozdulatlan vizében. Új-Zéland talán legmarkánsabb hegye a névadóját püspöki süvegre emlékeztette, ezért hívják Mitre Peaknek. 1692 m-es magasságával a környék összes hegye fölé magasodik

Viktória-vízesés, Zambia-Zimbabwe

A bennszülöttek Mosi-oa-Tunyának nevezik a Zambia és Zimbabwe határán található vízesést.  Az elnevezés "mennydörgő füstöt" jelent, és nagyon pontosan jellemzi, azt amit érzékelhetünk, ha a vízesés alatt állunk. 1700 m szélesen másodpercenként 500 ezer km3 víz zubog keresztül egy 50 m széles hasadékon, 110 m-es mélységbe.

Spirit Island, Kanada

Kis sziget a csodálatos magashegységi tóban, Kanada egyik legismertebb fényképmotívuma és a Jasper Nemzeti Park egyik fénypontja. Akinek van ideje és kedve, hogy a látogatóktól távol elmélyedjen a természetben, az a csodát és a természeti erők forrását találja meg itt.

Iguacu-vízesés, Brazília-Argentína

Mielőtt az Iguacu folyó a Paranába torkollik, át kell hidalnia a 65 m magas, meredek szintkülönbséget a brazil fennsíkon, és ezt olyan lenyűgöző módon teszi, hogy csak a Niagar vagy a Viktória-vízesés veheti fel vele a versenyt. 2700 m-es szélességben általában másodpercenként 1500 m3 víz zuhan alá. Esős évszakban ez akár a négyszerese is lehet, száraz évszakban az egyharmada.

Cerro Fitz Roy, Argentína

A Cerro Fitz Roy minden nap- és évaszkaban lenyűgöző látvány. A Fitz Roy-hegytömb legmagasabb csúcsa a Los Glaciares Nemzeti Parkban eléri a 3375 m-es magasságot, és Cerro Chalténnak is nevezik. A rendkívül meredek fala és az itt uralkodó nehézkés időjárási viszonyok miatt még az első osztályú uralkodók körében is a "nehéz" kategóriába tartozik.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.